Odlična bučkina juha za dušo in telo

Je še kaj boljšega v teh dneh kot odlična zelenjavna juhica. Ta se prileže vedno in povsod. Odlična bučkina juha pa samo popestri že tako širok izbor zelenjavnih juhic. Za pripravo pa je tako enostavna. Izpeljank pa kar nekaj.

Osnove za pripravo bučkine juhe

Za pripravo bučkine juhe, seveda, potrebujemo bučke. Priporočena količina za eno osebo je ena pest. To …

Rožiči: recepti naših babic

Odlično nadomestilo kakava ali čokolade pri peki so rožiči. Recepti naših babic so jih vsebovali preprosto zato, ker kakav, bodisi, ni bil dosegljiv ali je bil predrag. Dobrote iz babičine kuhinje pa so bile kljub temu nepozabne.

Rožičeva potica

Verjetno je ni osebe, ki ne bi poznala Rožičeve potice. Ta je bila včasih nepogrešljiva ob vseh večjih praznikih. Priprava ni …

Se sprašujete, kateri kuhinjski robot kupiti?

Živimo v časih, ko je priprava hrane doma nujna. Da pa nam delo lažje poteka, so nam na razpolago kuhinjski pripomočki. Najbolj pripraven je kuhinjski robot. Kateri kuhinjski robot kupiti v poplavi ponudbe na trgu, pa je presneto težka odločitev.

Kaj je kuhinjski robot?

Kuhinjski robot je naprava, ki nam olajša delo v kuhinji. Pomaga nam pri pripravi testa. Od …

Sarma recept za vsejedce in vegane

Sarma recept bo za tiste, ki uživate meso, v tem članku nekaj posebnega, saj izhaja izvorno iz srbskega recepta, je pa prilagojen tistim, ki morate na svoje zdrave malo bolj paziti zaradi kakšnih zdravstvenih težav ali povišane teže. Sarma recept vas bo posebej opozoril na sestavine, kako si jih glede na vaše zdravstveno stanje prilagodite, da bo sarma tudi za …

GOVEJI GOLAŽ SE MORA KUHATI POČASI

Goveji golaž je tista jed, ki jo imamo Slovenci zelo radi. Zelo dobro dene po prekrokani noči, večkrat pa se ga postreže tudi na porokah in drugih zabavah, ki se zavlečejo pozno v noč.

Najboljši je, če ga skuhamo en dan prej in ga pustimo stati, potem pa ga postrežemo k različnim prilogam. Zelo dobro se poda k polenti in …

Orehova potica po receptu mame Cvetke

Orehova potica je tista sladica, ki mora biti na mizi vsaj enkrat na leto, ponavadi je to za velikonočne ali pa za božične praznike. Vsi sladkosnedi pa se strinjamo, da bi jo lahko jedli kadarkoli. Čeprav je na videz njena priprava enostavna, pa ni čisto tako. Orehova potica mora biti ravno prav nadevana, rahlo hrustljava, sočna in mehka, hkrati pa …

Skutino pecivo na en, dva, tri

Skutino pecivo je odlična izbira, ko se nam zalušta nekaj sladkega, pa nimamo veliko časa. Poleg tega, da je hitro pripravljeno, vedno sočno in okusno, pa je tudi zelo enostavno za pripravo. Obstaja veliko receptov, kako lahko pripravite skutino pecivo, od takih s čokolado, do sadnih, pa tudi brezglutenskih. V nadaljevanju smo vam zbrali nekaj receptov, ki so najboljši po …

Šparglji – pomladna poslastica za vse gurmane

Pomlad je poseben letni čas, še posebej pa se je vsako leto razveselijo vsi ljubitelji špargljev. Ti so namreč ena prvih vrst zelenjave, ki zraste spomladi, saj se sezona njihovega nabiranja začne že marca, vrhunec doseže v času prvomajskih praznikov, traja pa vse do sredine junija. Sodijo v družino lilijevk in se v grobem delijo na gojene in divje. V …

Kako je goveja juha postala kraljica slovenskega nedeljskega kosila?

Domača goveja juha je za mnoge najpomembnejši del slovenskega tradicionalnega kosila. Skozi stoletja je postala nekakšen kulinarični in tudi tradicionalni simbol slovenskega naroda. Toda kako si je tako preprosta jed, kot je goveja juha, lahko izklesala tako zelo prepoznavno pot do slovenskih miz?

Pobrskajmo po zgodovini …

Pravijo, da gre ljubezen skozi želodec, in Slovenci smo ta pregovor zelo dobro …

Ingver – korenina, ki zdravi in obogati številne jedi

Vzpon alternativne medicine in iskanje novih načinov za samozdravljenje zaradi različnih zdravstvenih težav je v ospredje postavil nekatere nam sprva sicer manj znane zdravilne rastline, ki pa so do danes dosegle že splošno uporabo in postale nepogrešljive ne samo v domači medicini, temveč tudi na mnogih drugih področjih. Ena takih je tudi ingver, izredno aromatično in vsestransko uporabno zelišče z …