Sobno kolo Kettler za vsakodnevno rekreacijo

Kolesarjenje je priljubljena oblika rekreacije. Tako za tiste, ki se redno ukvarjajo s športom, kot tudi za tiste, ki so začetniki. Ker kolesarjenje zunaj ni vedno mogoče, je sobno kolo Kettler odlična zamenjava za zunanje kolesarjenje. Nekaterim pa je že na splošno bolj všeč sobno kolo, saj imajo moderna sobna kolesa ogromno nastavitev vožnje, kjer si lahko izberete vrsto terena in težavnost poganjanja. Kettler sobno kolo, pa tudi ostale znamke imajo v svoji ponudbi klasično sobno kolo, ležeče sobno kolo in pa dirkalno sobno kolo, na katerem lahko izvajate tudi različne vaje, da je intenzivnost vadbe največja.

Sobno kolo Kettler

Zakaj je dobro sobno kolo in zakaj je taka oblika vadbe priljubljena?

Na splošno rečeno, je vsaka vrste rekreacije boljša kot pa nobena. Vsaj nekajkrat na teden se je dobro rekreirati in ker vsak nima časa za obisk fitnesa ali pa je vreme neprimerno za sprehod, tek ali kolesarjenje, si lahko omislite sobno kolo. Sobno kolo Kettler, ki pride v različnih modelih, je moderno sobno kolo za različne vrste vadb.

Sobno kolo Kettler idealna izbira za vse, ki želijo izboljšati kondicijsko pripravljenost, pa tudi za začetnike, ki z vadbo šele začenjajo. S pomočjo sobnega kolesa se namreč izboljšuje telesna pripravljenost, ugodno vpliva na zdravje in ponuja odlično kardio vadbo. Z razliko od teka, pri sobnem kolesu zelo malo možnosti za poškodbe kolen in sklepov. Tu je seveda treba poudariti, da je treba začeti z malim in potem nadgrajevati težavnost. Poleg tega pa z razliko od zunanjega kolesarjenja tudi večje hitrosti ne predstavljajo nevarnosti za morebitne poškodbe, saj je kolo statično.

Tistim, ki se ukvarjajo s športom, je sobno kolo Kettler lahko kardio vadba za ohranjanje mišične mase in pa oblika lažje vadbe v dnevih, ko počivajo. Ker je sobno kolo Kettler tudi nadomestek Spinner dirkalnega kolesa, je na njem mogoče izvajanje spinning vaj.

Kettler sobno kolo je odlična zamenjava za sobno kolo Spinner

Sobno kolo Spinner je na trg prišlo v 80-ih letih prejšnjega stoletja z namenom, da bi se v fitnesu izvajale vodene vadbe na sobnem kolesu. Še danes je taka oblika energetske vadbe, ki temelji na pospeševanju srčnega utripa, priljubljena v fitnesih. Ker pa se sobna kolesa razvijajo in dopolnjujejo, je lahko sobno kolo Kettler odlična zamenjava za sobno kolo Spinner. Medtem, ko so klasična sobna kolesa primerna le za sedeče kolesarjenje, pa je ena glavnih lastnosti Spinner oz. dirkalnega sobnega kolesa ta, da lahko dirkalno sobno kolo vozite tudi stoje. Poleg tega je to sobno kolo po obliki najbolj podobno cestnemu kolesu.

Torej za tiste, ki želijo bolj intenzivno vadbo, so dirkalna sobna kolesa bolj priporočljiva. Uporablja se jih lahko kot klasična sobna kolesa, ko boste pripravljeni, pa lahko začnete izvajati tudi druge vaje, ki bodo še bolj pospešile srčni utrip in povečale porabo kalorij.

Katero sobno kolo kupiti, je odvisno od vrste rekreacije

Ne samo sobno kolo Kettler, tudi ostale znamke, kot so Toorx, Keiser, BH in Icon – NordicTrack, imajo v ponudbi modele, ki lahko služijo kot klasično, ležeče ali pa dirkalno sobno kolo. Vsa dirkalna sobna kolesa so zaradi neprenehnega napredka priljubljeni modeli za vse, ki se želijo doma lotiti kolesarjenja in so odlična zamenjava za Spinner sobna kolesa.

Če se boste odločali za nakup dirkalnega sobnega kolesa, pa naj bo to sobno kolo Kettler ali katera druga znamka kolesa, se največje razlike pojavljajo pri vrstah zavor in teži vztrajnika. Oboje poskrbi, da je nadzor nad kolesom boljše in zato tudi kolesarjenje lažje. Pravo sobno kolo boste najlažje izbrali, če boste na spletni strani podjetja Tekalne steze poslali povpraševanje. Vsak človek je namreč  drugačen in bo za nekoga primeren en model za drugega pa drug. Strokovnjaki na tem področju vam bodo znali najbolje svetovati, kater model bi bil najbolj primeren za vas in vašo obliko rekreacije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja