Oprema za kampiranje – kaj morate nujno imeti, preden se odpravite kampirat?

Preživljanje dopusta v hoteli ali apartmaju je krasna izkušnja, vendar se nič ne more primerjati s kampiranjem, dobra oprema za kampiranje pa omogoča, da bodo vaše počitnice v naravi še bolj udobne. Priprava večerje na prenosnem štedilniku, nato pa posedanje pred šotorom in kartanje pozno v noč, spanje pod kosom blaga, ki vas ščiti pred vremenskimi vplivi, hkrati pa vam daje občutek, da spite pod milim nebom – to je edinstvena izkušnja, ki navduši marsikoga. Da si kampiranje čimbolj olajšate in polepšate, pa seveda potrebujete določene stvari. Najkakovostnejša oprema za kampiranje po ugodnih cenah vas čaka v podjetju Camp-ing Orehek.

Če je bilo nekdaj kampiranje smatrano za precej asketski način preživljanja dopusta, danes temu gotovo ni več tako. Tisti, ki se odpravljajo na kampiranje, najsi bo s šotorom ali prikolico, si v večini želijo (in so tudi deležni) udobja, ki ga ponujajo hotelske sobe, vendar po precej nižji ceni in v večjem stiku z okoliško naravo. Vendar ima pred hoteli in apartmaji kampiranje tudi druge prednosti. Kampiranje vas spodbudi k fizični aktivnosti (od postavljanja do pospravljanja opreme za kampiranje, sprehodov do stranišča in tega, da se v šotoru ali prikolici ne morete zamotiti s stvarmi, kot je televizija). Ker v kampu večina ljudi svoj čas preživlja na svežem zraku, pred prikolico ali šotorom, boste večkrat videli svoje »sosede« in med vami se lahko stkejo prav prijetne vezi. Poleg tega pa vam bo kampiranje dalo občutek neodvisnosti in samozadostnosti, ki ga v hotelski sobi pač ne boste deležni. Z dopusta v kampu se boste tako vrnili spočiti in z novopridobljeno samozavestjo, oboje pa vam bo pomagalo, da se boste lažje spoprijemali z izzivi vsakdanjega življenja. Da bo izkušnja kampiranja čim bolj prijetna, pa je seveda nujna določena oprema za kampiranje.

Kaj nujno potrebujete za kampiranje?

  1. Šotor

Prva in najpomembnejša oprema za kampiranje je šotor. V njem boste spali in iskali zasebnost, zaščitil vas bo pred neprijetnim vremenom, hkrati pa vam bo omogočil stik za naravo, kakršnega v hotelski sobi ali apartmaju enostavno ne boste deležni. V trgovini Camp-ing Orehek lahko dobite najrazličnejše šotore, od napihljivih do klasičnih šotorov in tistih, ki jih lahko pritrdite kar na vaše kombi vozilo.

Na kaj morate biti pozorni, ko izbirate šotor?

Kakšno velikost potrebujete

Odvisno od tega, ali boste v šotoru spali sami, skupaj z boljšo polovico ali pa s skupino prijateljev in po možnosti še s kakšnim ljubljenčkom, boste morali izbrati šotor primerne velikosti. Na srečo je skoraj vsa oprema za kampiranje prilagodljiva in na voljo v različnih dimenzijah, tako da lahko dokaj enostavno najdete pravo zase.

Teža šotora

Oprema za kampiranje se izbira tudi glede na težo. Ker gre za počitnice na prostem, je mogoče sklepati, da boste poleg spanja v naravi želeli izvajati tudi druge aktivnosti, kot sta hoja in kolesarjenje. Če se boste na ta način premikali iz enega kampa v drugega, je nujno potrebna oprema za kampiranje, ki vas ne bo pretirano obtežila. V tem primeru izberite šotor, ki bo ustrezal vašim potrebam, hkrati pa bo imel najmanjšo možno težo. Če veste, da se boste od kampa do kampa vozili z avtomobilom, pa vam za težo šotora ni treba skrbeti.

Letni čas, v katerem boste kampirali

Seveda boste za kampiranje v enem od obalnih kampov potrebovali povsem drugačen šotor kot če nameravate kampirati pozimi v bližini smučišča. V vsakem primeru si lahko omogočite, da se boste imeli med kampiranjem lepo, za to pa lahko poskrbite z ustrezno izbiro šotora. Šotori, ki so uporabni za kampiranje poleti, spomladi in pozimi, so lažji in hladnejši, šotori, prilagojeni tudi za zimsko kampiranje, pa so težji in običajno tudi dražji.

  1. Kuhinja za kampiranje

Če kampirate nekje, kjer nimate dostopa do restavracij ali enostavno želite pripravljati svojo hrano, je obvezna oprema za kampiranje tudi kakovostna kuhinja za kampiranje. Za večjo zasebnost in zaščito kuhinjske opreme pred vremenskimi vplivi lahko v spletni trgovini Camp-ing Orehek kupite prostostoječo kabino, v katero lahko enostavno postavite vse, kar potrebujete za pripravo vaših najljubših jedi.

Kaj še potrebujete za kuhanje na kampiranju?

Kar običajno potrebujete za pripravo in uživanje hrane doma. Štedilnik ali žar, kjer boste pekli ali kuhali, posode, v katerih boste kuhali, krožnike, iz katerih boste jedli in druge pripomočke, ki vam olajšajo pripravo hrane, na primer zajemalke, desko za rezanje in podobno. V trgovini Camp-ing Orehek lahko dobite prav vse, kar potrebujete, po zelo ugodnih cenah.

Zakaj ne bi opreme za kuhanje vzeli kar od doma?

Načeloma jo lahko, vendar bo k vaši opremi za kampiranje dodala kar nekaj nepotrebnih kilogramov, poleg tega pa boste morali paziti, da se vam kaj ne razbije. Kozarci in krožniki za kampiranje so, čeprav danes že zelo uspešno posnemajo videz tistih, s katerih običajno jeste in pijete doma, narejeni iz veliko bolj odpornih materialov, tako da so možnosti, da bi se vam razbili, precej manjše. Če ne nameravate vsakega krožnika ali kozarca skrbno zavijati v časopisni papir (poleg tega pa vemo, da se nezgode pač dogajajo), boste morali kupiti opremo posebej za kampiranje ali se sprijazniti s tem, da boste po vsakem kampiranju morali kak kos zamenjati. Običajni lonci za kuhanje in pribor pa so, čeprav jih je težko uničiti, precej težji od pribora in loncev za kampiranje. Oprema za kampiranje (velja tudi za kuhinjsko opremo) je ponavadi zložljiva, tako da zavzame čimmanj prostora. Na dolgi rok bo tako za vaše telo in vašo denarnico boljše, da investirate v kakovostno kuhinjsko opremo za kampiranje, ki vam bo služila leta in leta.

  1. Baldahin

Če kampirate s prikolico in želite povečati vaš bivalni prostor v kampu, je baldahin odlična rešitev. V predprostoru pred prikolico se običajno postavijo mize in stoli, saj je predprostor zaradi premičnih delov precej lažje zračiti od prikolice, tako da lahko tudi v najhujši poletni vročini pridete do svežega zraka, čeprav se pred žgočim soncem skrivate v senci. Pred nakupom baldahina boste morali poznati natančne mere svoje prikolice, saj le tako lahko zagotovite popolno vodotesnost in preprečite, da bi vam v primeru dežja začelo zamakati. V podjetju Camp-ing Orehek so vam na voljo tako baldahini, izdelani po naročilu, kot tudi baldahini univerzalnih velikosti. Pri baldahinih, izdelanih po naročilu, lahko poleg dimenzij izbirate tudi barvne kombinacije, tako da lahko njegov videz popolnoma prilagodite svojemu okusu.

  1. Paviljon

Smisel kampiranja je, da čimveč časa preživite na svežem zraku. Tudi, če vam ni do kopanja, pohodov ali drugih aktivnosti in se želite samo sproščati pred šotorom, boste potrebovali nekaj, kar vas bo poleti ščitilo pred neposrednim soncem, vendar vam bo zagotavljalo dovolj svežega zraka. Idealna rešitev za to so paviljoni za kampiranje. To so običajno železne konstrukcije s poliestrsko streho, ki so pokrite, a z vseh strani odprte in pod katerimi se lahko udobno namestite in na svežem zraku prebirate knjigo, brskate po telefonu ali pa enostavno malce zadremate. Paviljon je za kampiranje s šotorom približno to, kar je baldahin za ljubitelje prikolic – podaljšek bivalnega prostora, ki zagotavlja optimalno zračenje brez neposredne izpostavljenosti soncu in dežju. V podjetju Camp-ing so na voljo klasični paviljoni (že omenjene železne konstrukcije s streho iz poliestra), dobite pa lahko tudi hitro postavljive paviljone in šotorske paviljone.

Kakovostna oprema za kampiranje vam bo olajšala dopust in poskrbela, da boste v njem maksimalno uživali. Nikar pri nakupu ne glejte samo na ceno, saj se lahko zgodi, da si boste s pretiranim varčevanjem pri nakupu opreme za kampiranje naredili več škode kot koristi in samo še povečali stroške. Oprema za kampiranje naj bo investicija, saj vas lahko kakovostna oprema za kampiranje na vaših dopustih v kampih spremlja več deset let. V trgovini Camp-ing Orehek boste našli le najboljše za vas, zato si čimprej oglejte bogato ponudbo in se začnite pripravljati na vaš naslednji oddih v kampu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja