Koliko stane gradnja hiše?

Gradnja hiše je zagotovo eden največjih finančnih zalogajev v življenju posameznika. Znano je, da za gradnjo lastne nepremičnine porabimo približno 30 % denarja, ki ga v vsem svojem življenju zaslužimo. Točnega odgovora, koliko stane gradnja hiše oziroma koliko denarja boste potrebovali za gradnjo sanjske nepremičnine, sicer ne moremo podati, saj je končni znesek precej odvisen od več dejavnikov.

Zato je še toliko bolj pomembno, da se na projekt gradnje hiše res dobro pripravite. Še pred samim začetkom del si lahko na videoportalu GradnjaHiše TV ogledate več različnih posnetkov z obilo brezplačnimi koristnimi informacijami, ki vam bodo prišle prav pri gradnji hiše.

Koliko stane gradnja hiše
Koliko stane gradnja hiše je vprašanje, ki marsikoga prestraši. A z upoštevanjem koristnih nasvetov lahko tudi prihranite!

Gradnje hiše in izračun njene cene

Zavedajte se, da vaša želena hiša ni serijski produkt iz trgovine in da je gradnja proces, ki zahteva veliko pravih odločitev, ki vas pripeljejo do izgradnje hiše. Cena gradnje hiše je odvisna od več dejavnikov, od lokacije, terena, velikosti, zahtevnosti, vgrajenih materialov in načina organizacije. Vsaka hiša je projekt zase in tako je tudi prav, saj bo le tako lahko zgrajena glede na vaše potrebe, želje, kontekst prostora, urbanistična določila in karakteristike zemljišča. Za določitev cene gradnje hiše je potreben čas in podrobna analiza vašega projekta.

Zagotovo pa je nekaj, če boste upoštevali nasvete za gradnjo hiše z videoportala GradnjaHiše TV, boste zagotovo prihranili tako pri času kot tudi denarju, saj boste že pred samim začetkom gradnje natanko vedeli, kaj vas čaka in kako sama gradnja poteka.

Kaj vse je všteto v ceno gradnje hiše?

Pred samo gradnjo potrebujete zemljišče, na katerem boste gradili sanjsko hišo, potem pa vso potrebno dokumentacijo. Če niste prepričani, katero dokumentacijo morate urediti pred gradnjo hiše, potem vam svetujemo, da obiščete videoportal GradnjaHiše TV in si prenesite brezplačni priročnik Kaj morate vedeti, preden začnete z gradnjo hiše. Potem, ko imate urejeno vso potrebno dokumentacijo in dovoljenja, lahko začnete z gradnjo. Zanjo potrebujete primerne izvajalce ter mojstre, ki bodo uredili vse v zvezi s samo gradnjo (storitev), ne pozabite pa še na številne materiale.

Gradnja klasične slovenske hiše

Zdaj pa bomo predpostavili, da gradite klasično slovensko zidano nizko energetsko hišo v velikosti 160 m2 neto in 200 m2 bruto v osrednjeslovenski regiji na nezahtevnem terenu. Hiša bo imela vgrajena troslojna okna, nosilni zidovi bodo debeli 30 cm in imeli vsaj 15 cm izolacije ter enostavno konstrukcijo brez toplotnih mostov. Hiša vsebuje vse, gradbeno dokumentacijo, tudi komunalne priključke in nenazadnje tudi ureditev parcele.

Koliko stane gradnja hiše? Težko rečemo. Ocena take enote bo cena gradnje na EUR/m2 neto površine hiše. Neto površina hiše je površina bivalnih prostorov, ki jih dejansko lahko uporabljate. Bruto površina je zunanja dimenzija hiše. V tem primeru se po standardu računa cena na m2. V tem trenutku naj vas opomnimo, da so slabo zasnovane hiše tiste, ki majo veliko nadstreškov, izrastkov itd., saj imajo nizko neto površino in so bistveno dražje od dobro zasnovanih. Na tem mestu naj še povemo, da je v zadnjem obdobju zelo v trendu gradnja hiše, ko vam ponudnik gradbenih del ponuja »hišo na ključ«, v tem primeru vam bo ponudnik opravil vsa gradbena in obrtniška dela v hiši, vi boste v hišo prinesli samo še pohištvo in svetila ter se vselili.

Kako pri gradnji hiše prihraniti?

  • Eden od načinov je zagotovo, da že pred samo gradnjo vse skupaj dobro premislite in načrtujete skupaj s strokovnjaki, tako se boste izognili nepotrebnim stroškom, ki lahko nastanejo, ko se v zadnjem trenutku pred izvedbo del premislite in nekaj spremenite.
  • Druga stvar, ki vam lahko prihrani kar nekaj denarja, je znanje, ki vam je na voljo brezplačno na spletu. Z obiskom videoportala Gradnjahise.tv boste pri gradnji hiše zagotovo prihranili, saj nudijo res koristne nasvete, ki vam bodo prihranili tako čas in živce kot denar, seveda, če jih boste le upoštevali.

Zanimiv posnetek, s pomočjo katerega boste izvedeli vse o projekti nalogi, vam je na voljo spodaj:

Obiščite videoportal Gradnjahise.tv in si oglejte še več koristnih videoposnetkov o procesu gradnje hiše.

  • Tretja stvar, ki vam bo zagotovo prihranila precej denarja, pa je zaupanje strokovnjakom. Gradbeni strokovnjaki se dnevno ukvarjajo s svojim področjem in natanko vedo, kako mora biti nekaj narejeno, katere materiale je treba uporabiti, zato jim zaupajte.
  • Naslednji način za prihranek je potrpežljivost, saj s priganjanjem in forsiranjem določene odločitve ali naglice ne boste pridobili časa, ampak kvečjemu napake, ki lahko gradnjo hiše še podaljšajo in podražijo, zato le mirno in potrpežljivo, hiša bo narejena ravno pravi čas.
  • Peta stvar, ki vam bo prihranila zelo veliko denarja, je, da ne izbirate najcenejših strokovnjakov za delo in najcenejših materialov, saj vas bo popravilo napak stalo veliko denarja. Z upoštevanjem vseh petih nasvetov vam bo denarnica zelo hvaležna. ‘Koliko stane gradnja hiše’ zdaj zagotovo ni več tako strašljivo vprašanje.

Kako torej do sanjske hiše – od ideje do izgradnje?

Si predstavljate svojo sanjsko hišo šele v mislih, ali pa je zanjo že narisana prva skica na listu papirja? Nič hudega!

Naslednji korak naj bo obisk videoportala GradnjaHiše TV, kjer boste izvedeli vse, kako se lotiti projekta svojega življenja: katero dokumentacijo potrebujete, kje jo lahko uredite ter kako se lotiti same gradnje hiše. V videoposnetkih, ki so jih pripravili za vas, boste izvedeli podrobnosti, ki vam bodo pomagale, da boste na gradnjo svoje hiše pripravljeni. Če boste upoštevali njihove nasvete, boste prihranili precej denarja, živcev in tudi časa, saj boste natanko vedeli, kaj sledi v naslednji fazi. Zato nikar ne odlašajte in preverite vso video vsebino na spletni strani GradnjaHiše TV!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja