Pan-Jan: ugodni tehnični pregledi vseh vozil

Enkrat letno vse voznike čaka za mnoge precej neprijetno opravilo – podaljšanje registracije. Ta namreč zahteva urejanje dokumentacije, kot sta sklenitev zavarovanja in plačilo cestnine ter seveda obvezni tehnični pregled, tekom katerega se ugotovi brezhibnost vašega jeklenega konjička. Tehnični pregledi zato vključujejo vrsto različnih postopkov, ki na več ključnih nivojih preverijo ustreznost vašega vozila. Nenazadnje gre le za vašo varnost in varnost ostalih udeležencev v prometu. V kolikor se tekom pregleda ugotovi, da je z vozilom vse v redu, ga lahko registrirate. V nasprotnem primeru morate odkrito težavo odpraviti in tehnični pregled ponovno opraviti.

Vas zanima, kje vam uredijo čisto vse v zvezi s tehničnim pregledom, registracijo vozila in celo njegovim zavarovanjem? Celostno storitev dobite pri podjetju Pan-Jan iz Trebnjega!

Tehnični pregledi
Tehnični pregledi so obvezni za vsa motorna vozila, ki so udeležena v cestnem prometu.

Pri tehničnih pregledih Pan-Jan se dobro zavedajo časovne zamudnosti vsakoletnega podaljševanja registracije, zato svojim strankam nudijo še več kot to. Tako boste na enem mestu lahko opravili teko tehnični pregled kot samo registracijo in vse, kar je z njo povezano. Vaša naloga je le, da s seboj prinesete urejeno dokumentacijo, osebni dokument in veljavno vozniško dovoljenje. Tako boste prihranili veliko dragocenega časa, denarja, predvsem pa bo celoten postopek za vas veliko manj stresen.

Kaj pravi zakon?

Hočemo ali nočemo – tehničnemu pregledu se pač ne moremo izogniti. Ta je namreč zakonsko določen s Pravilnikom o tehničnih pregledih motornih in priklopnih vozil. 48. člen (preverjanje tehnične brezhibnosti vozil) med drugim pravi, da je treba tehnično brezhibnost vozil, ki so udeležena v cestnem prometu, preverjati s tovrstnimi pregledi. Tehnični pregledi predstavljajo celoten postopek, s pomočjo katerega strokovnjaki ugotavljajo tako podatke o vozilu kot stanje njegovih delov, naprav in vse potrebne opreme. Vozila morajo izpolnjevati številne zahteve. Gre torej za zakonsko določene postopke, ki so za motorna in priklopna vozila obvezna vsako leto.

Pri tem obstajajo izjeme, kot so:

  • prvi tehnični pregled za osebna vozila se opravi 4 leta po prvi registraciji, nato pa na vsaki dve leti vse do 8. leta starosti vozila. Po tej starosti se tehnični pregledi opravljajo vsako leto,
  • nova tovorna vozila, ki tehnični pregled opravijo eno leto po prvi registraciji in nato vsako leto,
  • vozila, ki so namenjena prevozu potnikov, usposabljanju kandidatov za voznike, intervencijam in prevozom nevarnih snovi – tehnični pregledi se morajo opraviti vsake pol leta.

Tekom tehničnega pregleda se preveri delovanje zavor, zračnost podvozja, delovanje svetlobnih teles in nastavitve žarometov, ustreznost dokumentov, pri tem pa strokovnjak pregleda tudi samo stanje vozila, nato pa sledijo še meritve izpušnih plinov in nekateri drugi postopki.

Z opravljenim tehničnim pregledom boste vedeli, da je vaše vozilo v brezhibnem stanju.

Zakaj tehnični pregledi Pan-Jan?

Pri podjetju Pan-Jan si prizadevajo, da svojim strankam karseda olajšajo sam proces registracije vozila ali njenega podaljšanja. Zato na svojih lokacijah v Trebnjem in Ivančni Gorici izvajajo tehnične preglede za vsa osebna vozila, tovorna vozila in priklopnike, traktorje, avtobuse in motorna kolesa. Za traktorje pa organizirajo celo tehnične preglede na terenu. Tako si vselej prizadevajo za voznikom prijazno storitev.

Poleg tega pa lahko pri njih opravite tudi samo registracijo oziroma vse postopke, potrebne za podaljšanje veljavnosti prometnega dovoljenja. Da bo proces tekel čim bolj gladko in brez nepotrebnih zapletov, potrebujete:

  • dokazilo o istovetnosti stranke, to je osebni dokument s sliko,
  • veljavno prometno dovoljenje vozila,
  • dokazilo o sklenjenem obveznem avtomobilskem zavarovanju. Zavarovanje lahko sklenete tudi pri njih in si še dodatno olajšate delo,
  • dokazilo o tehnični brezhibnosti vozila, ki ga pridobite po opravljenem tehničnem pregledu pri Pan-Jan,
  • dokazilo o plačilu letne dajatve za uporabo vozil v cestnem prometu.

Številne navedene dokumente lahko uredite kar pri njih, torej vam tehnični pregledi omogočijo opraviti vse potrebno za registracijo vozila na enem mestu. To je tudi ena glavnih prednosti, zaradi katerih veliko število strank izbere prav njih. Če si tudi vi želite olajšati proces registracije, izberite Pan-Jan d.o.o.

Oglejte si še videoposnetek, s katerim vas podjetje Pan-Jan vabi na obisk:

Stroške lahko izračunate tudi sami

Ne glede na to, kakšen osebni avtomobil vozite, ta vsako leto prinaša kar nekaj stroškov. Poleg rednih servisov so tu še manjša popravila, vzdrževanja, čiščenje in seveda vsakoletna registracija, ki je pogojena z opravljenim tehničnim pregledom – oboje pa je seveda treba plačati. Vsak voznik se seveda sprašuje, kako globoko v žep bo moral seči za svojega jeklenega konjička.

Pri podjetju Pan-Jan povedo, da se cene tehničnih pregledov med seboj razlikujejo, saj so odvisne od tega, kakšno vozilo vozite. Tako boste na primer za motorno kolo in kolo z motorjem odšteli okoli 18 evrov, za osebni avtomobil med 34 in 43 evrov, za traktor 23 evrov, za različno velika tovorna vozila pa se cene gibljejo nekje od 34 do 90 evrov.

Da si boste lažje predstavljali, kako visok strošek vas čaka, si lahko na spletni strani podjetja Pan-Jan s pomočjo kalkulatorja kar sami izračunate ceno tehničnega pregleda in registracije vašega motornega vozila. V okvirčke vnesete ustrezne podatke (vrsta vozila, prostornina motorja in vrsta postopka, ki ga želite opraviti), računalniški sistem pa vam poda informacijo o skupnem strošku tehničnega pregleda in registracije. K dodatnim stroškom prispevajo še cene tiskovin, obrazcev, tablic in storitev v postopkih s področja varnosti cestnega prometa.

Izberite le najboljše za vaše vozilo

Tehnični pregledi Pan-Jan se lahko po mnenju številnih pohvalijo z odlično storitvijo in vrhunskim odnosom do strank. So strokovni, hitri in zanesljivi. Pri njih bo vaš jekleni konjiček vedno v varnih rokah, vi pa brez strahu pred nenapovedanimi skritimi stroški. Transparentno poslovanje, kakovostno opravljeno delo in podpora voznikom so razlogi, da podjetje uspešno posluje že več kot 30 let. Zaupajte jim tudi vi!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja