Horoskop vam lahko pomaga dobiti službo!

Če iščete službo, verjetno veste, da delodajalci od svojih zaposlenih zahtevajo določene kompetence. Poleg zahtevanega znanja in izkušenj, ki so običajno navedene že v oglasu za delo, so delodajalci pozorni tudi na karakterne lastnosti, ki jih običajno opazujejo na razgovoru za delo. Značajske lastnosti seveda določa tudi horoskop – vsako znamenje ima svoje določene značilnosti, po katerih izstopa v pozitivnem smislu, pa tudi pomanjkljivosti, na katerih mora delati. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj lastnosti, ki jih delodajalci cenijo pri svojih delavcih. Preberite si, katere od omenjenih lastnosti so značilne za vaše znamenje in pri katerih boste morali vložiti nekoliko več truda, da vas delodajalci ne bodo spregledali. Besedilo je zanimivo tudi za tiste, ki ne verjamejo v horoskop, saj natančno opisuje vrline, ki jih pri svojih zaposlenih iščejo delodajalci.

So komunikativni

Sposobnost jasnega in učinkovitega komuniciranja preko različnih medijev je pri delodajalcih zelo priljubljena. Komunikativni ljudje lažje rešujejo probleme, lažje delujejo v ekipi in jih ni strah prositi za pomoč. Seveda so ljudje z dobrimi komunikacijskimi sposobnostmi tudi dobri poslušalci, ki znajo prisluhniti nadrejenim in sodelavcem, slediti navodilom in dajati povratne informacije. Horoskop ne določa le, kako zgovorna je oseba, temveč tudi, kako komunicira z drugimi.

Med astrološka znamenja z najboljšimi sposobnostmi komuniciranja spadajo zračna znamenja, torej dvojčka, tehtnica in vodnar.

Znamenja, ki morajo delati na svoji komunikaciji: Lev in tehtnica obvladata govorjenje v javnosti, težko pa komunicirata na osebni ravni. Oven svojo komunikacijo pogosto začini s sarkazmom in zbadljivkami, podobno tudi devica.

So odkriti

Del komunikativnosti je tudi to, da je oseba sposobna ob primernem trenutki povedati, kaj ji leži na duši. Odkritost namreč pomaga pri pravočasnem reševanju problemov in delodajalci cenijo ljudi, ki ne gojijo zamer, saj nerazrešeni konflikti negativno vplivajo na delo v ekipah in posledično na produktivnost. Visoko cenjeni so tudi delavci, ki so sposobni priznati, da so storili napako in tega ne prikrivajo, temveč so se pripravljeni iz vsake izkušnje nekaj naučiti.

Znamenja s temi lastnosti: Horoskop vpliva tudi na odkritost. Med najbolj odkrita astrološka znamenja spadajo strelec, oven, lev, bik

Znamenja, ki imajo težave z odkritostjo: Vsak horoskop ima svoje razloge, da včasih izustijo kakšno laž. Dvojčka in ribi lažeta v želji, da bi ugodila, tehtnica v želji po razrešitvi konfliktov. Brez težav se zlažeta tudi škorpijon in rak, vodnar in devica pa sta bolj priložnostna lažnivca.

horoskop

So vredni zaupanja

Z roko v roki z odkritostjo gre seveda to, ali je oseba vredna zaupanja. To pomeni, da ji delodajalec in sodelavci lahko zaupajo, da bo svoje delo opravila dobro in v dodeljenem času, da ne bo izdajala poslovnih skrivnosti konkurenci in da bo ostala zvesta podjetju tudi v primeru manjših težav. Delodajalci ne želijo zaposlenih, ki jih morajo ves čas nadzirati, da ne počnejo česa, s čimer bi škodovali ugledu podjetja.

Znamenja, ki jim lahko zaupate: Kozorog, tehtnica, devica, oven

Znamenja, ki jim je težko zaupati: Ljudje, rojeni v znamenju rib, težko izpeljejo projekt do konca, še posebej, če se jim drugje ponudi boljša priložnost. Strelec je lahko na trenutke sebičen horoskop, ki včasih pozabi na druge. Na leva se lahko zanesete predvsem takrat, ko njemu to ustreza.

So natančni

Nič ni delodajalcem v večjo nadlego kot zaposleni, ki se nalog, ki so mu dane, loteva površno in jih naredi le napol. Takšno polovičarstvo ni le odličen način, kako razjeziti nadrejenega, temveč prinaša tudi tveganje za podjetje, ki si ne more privoščiti, da se delavci projektov lotevajo z levo roko. Natančnost je zato v boju za katerokoli delovno mesto izjemno iskana vrlina, saj pomeni, da bo delo opravljeno tako, kot mora biti.

Znamenja, katerih vrlina je natančnost: Devica. Nikjer devica ne blesti tako kot pri natančnosti in pazljivosti do detajlov in noben drug horoskop ji pri tem ne seže niti do kolen. Sicer pa med natančna znamenja spadajo še tehtnica, škorpijon in ribi.

Znamenja, ki imajo težave z natančnostjo: Strelec, kozorog, dvojčka

Upoštevajo pravila igre

Idealni delavci na delo prihajajo pravočasno, opravijo svoje delo v času, ki jim je bil določen, in se pri delu trudijo po svojih najboljših močeh. V očeh delodajalcev je spoštovanje pravil ena najboljših lastnosti, ki jih lahko delavec prinese s seboj na delovno mesto. Seveda pa vsak delodajalec posebej ceni delavce, ki se držijo pravil, ko je to od njih zahtevano, a so jih sposobni samoiniciativno prekršiti, ko po tehtnem premisleku presodijo, da bi to podjetju prineslo dodatne prednosti pred konkurenco. Horoskop določa, katera znamenja spoštujejo pravila in katera jih prilagajajo svojim željam.

Znamenja, ki se trdno držijo pravil: Devica, ribi, bik, oven

Znamenja, ki rada prekršijo pravila: Vodnar, strelec, tehtnica, kozorog, lev

So fleksibilni in pripravljeni na spremembe

Pogoji dela in poslovanja se lahko še posebej v negotovih časih, v katerih smo se znašli, spreminjajo skoraj iz ure v uro in delavci morajo biti na te spremembe pripravljeni. Prilagodljivi ljudje so na določenih delovnih mestih visoko cenjeni, saj njihova fleksibilnost pomeni, da jih morebitne spremembe ne bodo vrgle iz tira, ampak se bodo hitro privadili novi situaciji in jo obrnili sebi in podjetju v prid. Pogled v horoskop pokaže, katera znamenja so najbolj in katera najmanj prilagodljiva.

Znamenja, ki z lahkoto sprejemajo spremembe: Daleč najbolj prilagodljivo znamenje sta dvojčka. Ta horoskop izraža dvojno naravo, ki osebi, rojeni v tem znamenju omogoča, da sprejme vsako situacijo, ki ji jo življenje vrže naproti. Zelo prilagodljivi so tudi strelci, vodnarji, ovni in ribe.

Znamenja, ki jih spremembe mučijo: Bik, škorpijon, lev, kozorog

So vztrajni in odločni

Nekatere naloge, ki jih od svojih zaposlenih zahtevajo delodajalci, so izjemno zahtevne, a tisti, ki so pripravljeni poprijeti za delo in vztrajati, jih ponavadi najuspešneje opravijo.

Dobro delajo z drugimi

Delo na projektih je pogosto ekipno delo, ki se ga zaposleni lotevajo v skupinah. To pomeni, da vsak prinese svoj pogled na situacijo, nato pa združijo svoje močne točke in skupaj opravijo delo, ki ga en sam ne zmore. Delodajalci zato cenijo delavce, ki so sposobni komunicirati s sodelavci, se medsebojno spodbujati in sproti razreševati konflikte, če se ti pojavijo. Tudi samostojno delo je cenjeno, pa vendar morajo zaposleni včasih združiti moči. Seveda tudi tu vmes poseže horoskop – nekatera znamenja so boljši »ekipni igralci« kot druga, poleg tega pa so nekatera znamenja bolj, druga pa manj kompatibilna med seboj.

Znamenja, ki se uspešno vključijo v ekipe: Dvojčka, karizmatična tehtnica, bik

Znamenja, ki so bolj neodvisna: Lev, ki je raje v središču pozornosti kot del ekipe, škorpijon, oven.

horoskop

Pripravljeni na učenje

Svet se hitro spreminja in delavci, še posebej v določenih poklicih, morajo konstantno osvajati nova znanja, če želijo biti relevantni na trgu dela. Zaposleni, ki so se vedno pripravljeni učiti in ki so svoja znanja in spretnosti pripravljeni prenašati tudi na druge, so zato neprecenljivi.

Znamenja, ki rada pridobivajo nova znanja: Devica, kozorog, škorpijon

Znamenja, ki jim učenje predstavlja muko: Ribi, dvojčka

Spoprimejo se z vsako težavo

Podjetja iščejo ljudi, ki so motivirani in se s težavami spoprijemajo uspešno in samostojno. Delodajalci cenijo zaposlene, ki sami opazijo, da je nekaj potrebno storiti in to tudi storijo. Delavci, ki so sicer med opravljanjem naloge zelo pridni, po končani nalogi pa obsedijo in čakajo, da jim bo nekdo naložil delo, niso delodajalčeva prva izbira. Ravno tako imajo pri iskanju službe prednost tisti, ki delodajalcu na razgovoru dokažejo, da ne odnehajo takoj, ko se pojavi prva ovira, ampak se potrudijo in delo izpeljejo do konca.

Znamenja z visoko sposobnostjo reševanja problemov: Škorpijon, ki je kljub svoji ukazovalnosti izjemno delaven, dvojčka, devica

Znamenja, ki bežijo pred problemi: Bik, ribi, kozorog

So neodvisni

Čeprav zgoraj omenjamo, da so pri delodajalcih priljubljena astrološka znamenja, ki jih odlikuje sposobnost sodelovanja z drugimi, pa je za delavca pomembno tudi, da je sposoben neodvisno poprijeti za delo, ko situacija to zahteva. To pomeni, da je delo zmožen opraviti sam, brez da se zanaša na sodelavce za pomoč ali na nadrejene za usmeritve. Tudi sposobnost prošnje za pomoč in upoštevanje navodil sta cenjeni lastnosti, vendar morajo biti v nekaterih primerih delavci tudi neodvisni in sami opraviti svoje delo.

Najbolj neodvisna znamenja: Škorpijon, oven, lev

Znamenja, ki ob sebi vedno potrebujejo nekoga, da jih vodi: Rak, tehtnica, ribi, bik

So ambiciozni

Ambicioznost je do določene mere dobra vrlina, saj v delavcih spodbuja zdravo tekmovalnost in željo po kakovostno opravljenem delu, ki lahko na dolgi rok pomeni tudi vzpenjanje po karierni lestvici. Po drugi strani pa delodajalci ne želijo zaposlenega, ki bi za napredovanje šel preko trupel, saj takšni ljudje ne funkcionirajo dobro pri skupnem delu s sodelavci in lahko v delovno okolje vnašajo celo razdiralno energijo, saj so marsikdaj pripravljeni oškodovati drugega, če imajo sami kaj od tega.

Preveč ambiciozni znamenji: Bik, škorpijon

Znamenja z zdravo mero ambicij: Lev, kozorog, oven, dvojčka, vodnar

Znamenji, ki jima napredovanje ne pomeni dosti: Strelec, tehtnica

Kot vidite, lahko vaš horoskop pomembno vpliva na to, katere značajske lastnosti, ki so privlačne za delodajalce, izkazujete. Vendar pa horoskop ne določa stoodstotno vaše identitete. Če boste delali na svojih šibkostih, lahko ne glede na svoj horoskop postanete delavec, ki ga bo vsak delodajalec rad sprejel v svoje vrste.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja