Fitnes oprema za trening od doma

Skrb za zdravo in lepo oblikovano telo je iz modne muhe preraslo v nov lepotni ideal, ki mu sledijo množice po vsem svetu. Seveda pa brez odrekanja in trdega dela ne bomo pridobili zavidljive postave. Pri doseganju cilja vam je lahko v veliko pomoč fitnes oprema, ki jo najdete na spletni strani https://sportnaoprema.si/product-category/fitnes-naprave-oprema/. Svojim strankam ponujajo profesionalno fitnes opremo, ki jo najdete v vseh najboljših fitnes centrih. V izogib množicam in neprestanemu čakanju na prosto napravo, pa si lahko s fitnes opremo iz njihove ponudbe ustvarite svoj športni kotiček kar v zavetju lastnega doma. Za lepo in čvrsto telo tako ne rabite zapravljati gore denarja. Potrebujete le nekaj skrbno izbranih športnih naprav in pripomočkov in vaša transformacija se lahko začne.

fitnes oprema

Fitnes oprema naj bo premišljeno izbrana

V želji po doseganju zastavljenega lepotnega cilja in zaradi začetne prevelike vneme, lahko kar hitro posežemo po opremi in pripomočkih, ki so popolnoma neprimerni za naš slog vadbe in telesne potrebe. Fitnes oprema mora zato biti premišljeno izbrana, najbolje pa je, da se pred nakupom posvetujete s strokovnjakom. Če se vadbe lotite napačno in na neprimernih športnih napravah lahko tvegate tudi številne poškodbe. Poleg tega se bo brezglavo nakupovanje raznoraznih pripomočkov in naprav močno poznalo na vaši denarnici.

Za domačo uporabo je najprimernejša fitnes oprema vsekakor multifunkcijska naprava. Omogoča namreč trening večih mišičnih skupin – roke, noge in hrbet, hkrati pa zavzame najmanj prostora v vašem domu. Za lepo oblikovane mišice lahko seveda, ob predpostavki, da imate doma dovolj prostora, uporabite različne naprave, ki so namenjene posameznim mišičnim skupinam. Če temu dodate še sobno kolo, vadbeno blazino in različne pripomočke, s katerimi povečate intenzivnost vadbe, jo izvajate bolj pravilno in razbijete njeno monotonost, ste dosegli cilj idealnega domačega fitnesa.

Fitnes oprema naj bo tako enostavna za uporabo, priročna in kar se da funkcionalna. Prilagojena pa naj bo tudi vašemu cilju. Če imate željo po telesu ‘bodybuilderja’ potem boste verjetno izbrali opremo, ki omogoča vadbo z utežmi in obremenitvami, vsi ljubitelji vitke linije pa boste verjetno raje posegli po trenažerjih in drugih napravah za aerobno vadbo. Za nasvet iz prve roke pa se seveda obrnite na izkušene svetovalce iz športne trgovine Športnaoprema.si.

Fitnes oprema za domačo uporabo

Najrazličnejši pripomočki, kot so žoge, kolebnice, trakovi in ostali rekviziti, sicer pozitivno prispevajo k učinkovitosti športne vadbe, vendar vedno žal niso dovolj. Z njigovo pomočjo je izvedba vaj sicer bolj pravilna in natančna, vendar pa ne predstavlja večje obremenitve za vaše mišice. S tem pa tudi doseganje rezultatov ni tako učinkovito.

To je tudi eden od razlogov, da vam na spletni strani Športnaoprema.si ponujajo poseben nabor fitnes opreme za trening doma. Vodilni na tem področju je poljski proizvajalec Kelton, ki vam s svojimi funkcionalnimi napravami omogoča celovit trening kar v zavetju vašega doma. Njihova fitnes oprema je testirana, preverjena in certificirana. Zasnovana pa je za potrebe ljubiteljev domačega fitnesa, saj ne zavzame veliko prostora, hkrati pa stremi k multifunkcionalnosti posameznih aparatov za trening. Izbirate lahko med pestro ponudbo klopi, lat postajami, letveniki ter utežmi in drugo opremo.

  • Večnamenske klopi so tista fitnes oprema, namenjena treningu različnih mišičnih skupin, predvsem pa mišicam trupa. Tako boste lahko pridobili zavidljivo definirane trebušne in prsne mišice. Vadite lahko z lastno težo ali pa pri vadbo uporabite tudi uteži. Klopi so nastavljive po naklonu, tako da jih lahko prilagodite svojim zmožnostim ali pa dodatno otežite izvajanje vaje.
  • Lat postaje se boste razveselili predvsem tisti, ki si želite okrepiti zgornji del trupa. Ramenski obroč, roke in prsne mišice so tiste mišične skupine, ki bodo odigrale glavno vlogo pri izvedbi vaj na tej priročni napravi. Lat naprava je namenjena veslanju in potegom, z njeno pomočjo pa boste še dodatno učvrstili vaš hrbet in trebušne mišice.
  • Bench klopi in uteži pa je tista fitnes oprema, ki velja za največji kliše. Ko omenimo uteži, marsikdo pomisli na fitneserje z orjaškimi mišicami, ki so vprašljivega izvora. Vendar pa lahko s pomočjo uteži in preudarno vadbo dosežete zavidljive rezultate in znatno okrepite moč rok, hrbta in ramenskega obroča.

fitnes oprema 1

Na prvem mestu je varnost

Fitnes oprema, ki jo izbirate za svojo domačo telovadnico mora v prvi vrsti biti varna. Vaš dom namreč ni profesionalna telovadnica, ampak osebni prostor, kjer so prisotni tudi vaši otroci in najbližji. Zato izberite fitnes opremo, ki izpolnjuje le najvišje varnostne in kakovostne standarde. Fitnes oprema Kelton je pregledana s strani akademskih športnih strokovnjakov z Univerze v Krakovu.

Le fitnes oprema, ki je robustna, kompaktna in izdelana iz vzdržljivih ter kakovostnih materialov (jeklo) je primerna za vaš dom. Zaradi pogoste uporabe lahko namreč pri nekakovostnih pripomočkih pride do obrabe, posamezni deli lahko odpadejo in posledično privedejo do nastanka poškodb. Ker pa gre za težke elemente, si nao razsežnost poškodb niti ne upamo pomisliti.

Bodite odgovorni do sebe, svojega telesa in ljudi okoli vas. Zato izberite kakovostno fitnes opremo, ki vam bo zagotovila udobno, prijetno in varno vadbo, kmalu pa prinesla tudi željene rezultate. Telo je vaše platno, kakšno sliko boste naslikali pa je odvisno od vas – izberite zdrav športen slog in zagotovo bo končni rezultat prava umetnina.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja