Dermatološka ambulanta; skrb za kožo

V medicinskem centru SANUS STATERA se nahaja dermatološka ambulanta, ki za svoje paciente opravlja celosten pregled kože. Ponujajo vam najrazličnejše preglede in terapije, na račun katerih bo vaša koža zdrava in vitalna. Tako kot ima vsak izmed nas osebnega zdravnika, bi moral imeti tudi izbranega dermatologa. Koža je namreč tista prva obrambna linija, ki nas ščiti pred vdorom tujkov v telo, Soncem in drugim neprijetnostmi, ki se nahajajo v okolju. Zato bi morali posebno skrb nameniti prav njeni negi.

Dermatološka ambulanta s svojim strokovnim pristopom odkrije marsikatero nepravilnost ali napako, ki kaže tudi na druge težave v telesu. Koža je namreč pogosto pokazateljica številnih drugih bolezni – od pomanjkanja vitaminov, zlatenice in težav z jetri, kaže lahko tudi na težave z ledvicami. Seveda pa lahko zboli tudi koža – od različnih benignih tvorb, motečih kožnih znamenj in v zadnji fazi celo kožni rak. Zato vam polagamo na srce, da si čim hitreje zagotovite svojega dermatologa. Ravno z rednimi preventivnimi pregledi lahko namreč preprečite marsikatero kožno bolezen, ki bi vas lahko stala kvalitetnega življenja.

dermatološka ambulanta

Skrbite za svojo kožo

Koža je naš največji organ in spada med krovna tkiva. Opravlja nalogo fizične bariere in kot taka preprečuje vstop škodljivim delcem v telo. Poleg tega pa nas pomembno ščiti pred UV žarki ter izgubo prevelike količine vode. Zaradi svoje nenehne izpostavljenosti zunanjim dejavnikom pa potrebuje zadostno nego. Zase in svoje telo lahko v prvi vrsti največ naredite sami. Če želite zdravo kožo, ki bo dolga leta izgledala mladostno in zdravo, boste morali zanjo tudi poskrbeti.

Pitje zadostnih količin vode bo vašo kožo osvežilo, zdrava in uravnotežena prehrana ji bo zagotovila vse potrebne vitamine in minerale, pripotročljiva pa je tudi uporaba različnih negovalnih gelov za tuširanje in vlažilnih krem. Tako ji boste vrnili prvotno prožnost. Občasno si lahko privoščite tudi različne pilinge, zaradi katerih koža ponovno zadiha. Vsekakor pa je nadvse priporočljivo redno obiskovati tudi dermatološko ambulanto. Tam namreč v sklopu rednega dermatološkega pregleda ugotovijo, ali je z vašo kožo vse vredu.

Kaj mora zagotavljati izbrana dermatološka ambulanta?

Zagotovo ni vseeno, katerega specialista dermatologa izberete zase. Dermatološka ambulanta, ki jo izberete, vam mora zagotavljati celostno storitev. To pomeni, da vam poleg klasičnega dermatološkega pregleda, ponuja tudi druge negovalne in zdravstvene storitve. V medicinskem centru SANUS STATERA so vam tako na voljo zares raznoliki tretmaji in zdravljenja:

 • Kemični piling z neostrato
 • Zdravljenje aken
 • Rozacea
 • Obravnavanje dermatitisov (atopijski, kontaktni, ekcematoidni, dishidrotični, itd.)
 • Zdravljenje luskavice in koprivnice
 • Srbečica kože
 • Izpadanje las
 • Okužbe kože: moluski, navadne in anogenitalne bradavice, herpesi, bakterijske  in glivične okužbe kože ter nohtov
 • Vensko popuščanje
 • Kožne razjede
 • Dermatoskopija kožnih sprememb in zgodnje odkrivanje kožnega raka
 • Odstranjevanje manjših motečih kožnih izrastkov in bradavic

Skoraj vsak človek se vsaj enkrat v življenju sreča z boleznijo ali neko motečo spremembo na koži. Spekter kožnih obolenj je izjemno pester, zato je redno pregledovanje še kako pomembno. Sami sicer lahko opazite neko opaznejšo spremembbo na koži, vendar pa je ravno kožni rak pogosto zelo zahrbten. Zato so vam na voljo izkušeni dermatologi in dermatovenerologi, strokovnjaki za kožne bolezni. Ti vam tekom pregleda dovolj zgodaj odkrijejo nepravilnost in jo nato ustrezno zdravijo.

dermatološka ambulanta 1

Kemični piling z neostrato

Dermatološka ambulanta v medicinskem centru SANUS STATERA vam ponuja tudi vse bolj priljubljen kemični piling z neostrato. Pri omenjenem postopku gre za površinski kemični piling s sadnimi kislinami priznane dermatološke kozmetike NeoStrata. Njegova glavna učinkovitost je odpravljanje začetnih znakov staranja kože. Ti pa, kot že vemo, najpogosteje nastanejo zaradi ultravijoličnih žarkov. Taka kožava je na pogled hrapava, brez leska z manjšimi gubami in linijami. Poleg lepotne, pa ta vrsta pilinga kožo tudi zdravi, saj odpravlja nepravilnosti kot so aknavost in pigmentacije.

Naročite se na pregled

Ko nastopijo večje težave, je lahko pogosto že prepozno. Zato se za pregled naročite takoj, dermatologa pa obiskujte redno, vsaj enkrat na leto. Dermatološka ambulanta SANUS STATERA vam prvi dermatološki pregled opravi brezplačno. Ob prvem obisku se skupaj s specialistom dogovorite, kakšno terapijo ali nadaljnjo obravnavo potrebujete. Povedal vam bo tudi, kako pogosto ga morate obiskovati.

Izbrana dermatološka ambulanta naj bo vredna vašega zaupanja, obravnava pacientov pa strokovna in zanesljiva. Dermatologu morate popolnoma zaupati, zastavite pa mu lahko katerokoli vprašanje glede vaše kože. Odkrit odnos med zdravnikom in pacientom je namreč tisti, ki pripelje do odličnih rezultatov. Zavedajte se, da gre vendarle za vaše zdravje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja