VIDEO: Ana Soklič z Jezusom razdvojila Slovenijo

Ana Soklič

Minuli konec tedna smo dobili predstavnico, ki bo Slovenijo zastopala na majskem izboru za pesem evrovizije na Nizozemskem. Velika zmagovalka Eme 2020 je postala Ana Soklič s pesmijo Voda. Skupaj z eno od zmagovalk oddaje Slovenija ima talent Lino Kuduzović sta se uvrstili v superfinale, o zmagovalki pa so na koncu odločili poslušalci oziroma gledalci.

Zmagovalno pesem lahko poslušate na spodnjem posnetku:

Ana Soklič je sicer marsikomu znana iz šova X Factor, v katerem je nastopila pred sedmimi leti. Takrat je vzbudila kar nekaj pozornosti zaradi izjemnega vokala, odtlej pa je nastopala tako po Sloveniji kot v tujini. Tudi na Emi je že dvakrat nastopila in očitno gre v tretje rado. Kot je povedala, zmage ni pričakovala, nasprotno, ko so jo razglasili za zmagovalko, je bila menda popolnoma šokirana.

Morda je tudi v tem zanosu izjavila tisto, kar mnoge razburja še danes. V prvi izjavi je namreč med drugim omenila, da je samo Jezus Kristus tisti, ki nas vodi skozi življenjske poti. In ni se nam treba bati, da na koncu predora ni luči. Je pa težko – tako njej kot njenim glasbenim kolegom. Na njihovi poti je mnogo ovir, a sama ni odnehala, saj poti nazaj pač ni, je še dejala. Ta izjava je naletela na mešane odzive. Nekateri so naravnost ogorčeni, češ kaj ima javno govoriti o svoji veri, spet drugi zadovoljni, ker je vendarle nekdo javno priznal, da verjame v nekaj več. Tudi sama je kasneje povedala, da je vsekakor dobro, da ima človek neko vero, pa naj bo ta kakršna koli že. Mnoge namreč prav vera drži pokonci.

Seveda pa Ema ne bi bila prava Ema brez neponovljivega Klemna Slakonje, ki je tokrat, v čast prav posebni obletnici, imitiral vseh 25 slovenskih predstavnikov doslej. Oglejte si še ta posnetek in se nasmejte:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja