Jogurtovo pecivo je odlična izbira za prihajajoče poletne dni

Temperature postajajo vse višje, naša oblačila pa vse tanjša in krajša, kar pomeni, da se bliža poletje. Čas brezskrbnosti, druženja z nam ljubimi ljudmi in uživanja v dobri hrani. V toplejših dneh se marsikdo znajde pred dilemo, katero sladico pripraviti, da bo lahka in sočna in da bo navdušila vse, ki jo bodo poskusili. Odlična izbira je jogurtovo pecivo.

Zakaj bo jogurtovo pecivo navdušilo nas in naše goste?

Jogurtovo pecivo nas na prvi pogled spominja no običajen biskvit. Toda v primerjavi z njim je pecivo z jogurtom veliko bolj sočno in okusno. Po navadi jogurtovemu pecivu dodamo tudi sadje, ki pripomore k njegovi dodatni sočnosti kot tudi estetskemu izgledu.

Čas za pripravo jogurtovega peciva sicer ni omejen le na tople poletne dni, saj ga lahko pripravljamo tekom celega leta. Poleti pa zagotovo spada v izbor bolj primernih sladic, saj ga nekaj urna izpostavljenost soncu na različnih piknikih ali druženjih na balkonu ali terasi ne bo uničila ne vizualno ne po okusu, kar se hitro zgodi s pecivi ki vsebujejo čokolado ali smetano.

Zato bomo s pripravo tega peciva ubili dve muhi na en mah. Hitro in enostavno bomo pripravili sladico, ki bo sočna in lahka, ter za to primerna za uživanje tudi pri nekoliko višjih temperaturah, hkrati pa bo res okusna in ves času tudi lepa na pogled.

Katere sestavine potrebujete?

Če se odločate, ali bi se preizkusili v pripravi jogurtovega peciva, vas bodo prepričale tudi sestavine, ki jih potrebujete za njegovo pripravo, saj jih imate skoraj zagotovo vedno doma.  Posamezni recepti za jogurtovo pecivo se sicer med seboj nekoliko razlikujejo, vendar boste pri večini različic receptov za to pecivo potrebovali: moko, pecilni prašek, jajca, navadni jogurt, sladkor, vanilijev sladkor, olje, rum ter sadje po izbiri. Sadje je lahko sveže ali vloženo, kar vam je ljubše.

Pri izbiri sadja, ki ga boste dodali v pecivo, pa pomislite tudi na to, komu boste to pecivo postregli. Če veste, da vaši gostje ali družinski člani ne marajo določenega sadja, tega ne dodajajte v pecivo, saj nad njim ne bodo navdušeni.

Ali je priprava jogurtovega peciva zahtevna?

Jogurtovo pecivo je znano tudi po tem, da je njegova priprava zelo preprosta, zato je primeren tudi za začetnike. Ponovno poudarjamo, da se priprava peciva v različnih receptih nekoliko razlikuje. Vendar je vsem skupno to, da morate najprej penasto zmešati jajca in sladkor. Tukaj vam razkrivamo še en kuharski trik: jajca in sladkor stepajte vsaj 10 minut pri najvišji hitrosti, da se bo volumen mase podvojil. Tako bo pecivo pozneje še bolj rahlo. Nato v maso počasi zlivajte vse tekoče se zlijete v pekač, obložen s peki papirjem, po njej posujete na koščke narezano izbrano sadje in daste vse skupaj v pečico.

Nekaj trikov za dekoracijo

Čeprav je jogurtovo pecivo zelo lahko za pripravo, pa ga vseeno lahko postrežete kot vrhunsko sladico. Ohlajeno pecivo lahko dekorirate na različne načine. Eden izmed načinov, ki bo zagotovo navdušil vaše goste je ta, da vsak krožnik prej pokapljate s tekočo čokolado v obliki mreže, pikic … Nato na vzorce iz čokolade položite kos peciva in zraven dodajte še kepico vanilijevega sladoleda.

Če pa jogurtovo pecivo želite postreči na enem večjem pladnju, ga narežite na manjše kocke in vsako položite v manjšo papirnato posodico. To je priporočljivo narediti zlasti za različna večja praznovanja saj s tem zagotovite, da je sama postrežba peciva bolj higienska.

Jogurtovo pecivo je odlična izbira za tople poletne dni, saj vas nikoli ne bo razočaralo ne z okusom, ne z izgledom, hkrati pa je še zelo enostavno za pripravo. Če pa želite preprostemu pecivu dodati še malo profesionalne note, pa vam ponuja neskončne možnosti za izvirno dekoracijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja